BAAK Derneği 2. Olağan Genel Kurulu
BAAK Bursa Amatör Astronomi Kulubü Derneği 2. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi.
Genel Kurul saatinde katılımcı üyelerin yeter sayısı Yönetim Kurulu’nun düzenlediği bir tunanakla tespit edildi. Bunun üzerine Başkan İlhan Vardar Genel Kurul toplantısını açtı ve Divan Üyeleri seçimi oylanarak Ercan Erbaş’ın Divan Başkanı, Zerrin Özel’in Başkan Yardımcısı ve Ece Kandil’in Yazman olmasına karar verildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile gündem maddeleri görüşülmeye başlandı. Gündem gereği mevcut Yönetim Kurulu’nun faaliyet raporu okundu, değerlendirildi ve ibra edildi. Denetim Kurulu raporu okundu, değerlendirildi ve ibra edildi.
Tahmini bütçe görüşüldü ve üye aidatları, bağışlar ve olası kabul göreceği düşünülen proje fonlarından alınabilecek miktarla birlikte bütçe tahmini olarak60.000 TL olarak belirlendi.
Dernek organlarının seçimine geçildi. Yapılan seçimlerde aşağıda listelenen üyeler aday gösterildi ve başka aday olmadığı anlaşılınca yapılan oylamalar oy birliği ile belirlendi. Buna göre;
Yönetim Kurulu Asil Üyeleri
İlhan Vardar
Zerrin Özel
Şenol Şanlı
Hakan Bayındır
Cem Özkan
Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri
Sedat Gökmenoğlu
Bahar Ayşe Koca
Korhan Kandil
Edanur Şirin
Tahsin Söylemez
Denetleme Kurulu Asil Üyeleri
Ercan Erbaş
Ayşe Çakıcı
Fatoş Göksoy
Denetleme Kurulu Yedek Üyeleri
Uğur İkizler
Özgür Ece Kandil
Seval Altan
Dilek ve temenniler gündem maddesine geçildi.
Üye aidatı ödemeyenlerin ödeme yapmaları tebliğ edildiği halde ödemeyen üyelerin üyelikten çıkarılması için yeni Yönetim Kurulu’na tavsiyede bulunuldu.
Özellikle yeni üyeler için eğitim ağırlıklı gözlem etkinlikleri planlanması yapılması ve bunun sosyal medyada etkili şekilde duyurulması önerildi. Böylece üylelerimizin eğitmen olma süreçleri tamamlanırken bu eğitimin etkisi ile yeni üye katılımının artmasının sağlanabileceği değerlendirildi.
Uludağ Üniversitesi Astronomi Topluluğu (ULUASTRO) ile protokol yapılarak belirlenen etkinliklerde ve organizasyonda her iki kulübün logo, işaret, arma ve diğer alamet-i farikalarının kullanımı önerilip ve bu konuda çalışma yapılması fikri olumlu değerlendirildi.
Ayrıca kütüphane kurulması önerisi tartışıldı, kitapların her ne kadar dijital medya çağında popüleritesi olmasa bile kitap okumanın derin ve kaliteli düşünme öğrenme için önemimden bahsedildi. Bu konu ile bağlantılı olarak Atatürk tarafından verilen talimatla 1929 yılında yazılan Kozmografya isimli kitap tartışıldı ve belirtilen kitap ile ilgili proje çalışması yapılması tavsiye edildi.
Ayrıca doğa yürüyüşleri ve gün doğumu gözlemi benzeri kamplı bir gece gözlemi için dağcılık konusunda tecrübeli üyelerimizin organize edeceği çalışma yapılması için Yönetim Kurulu’na tavsiyede bulunuldu.
Divan başkanı tarafından 2. Olağan Genel Kurul’un tamamlandığı belirtilerek toplantı sonlandırıldı.